Jezik je sredstvo koje nam pomaže da shvatimo različite kulture, rešimo probleme u komunikaciji i steknemo nova znanja bez obzira na to što živimo u različitim zemljama. Učenje stranog jezika je zabavno i vodi nas u novu avanturu otkrivajući nam čitav jedan novi svet. Ukoliko ste raspoloženi za ovo zanimljivo putovanje postoje besplatne aplikacije za učenje stranog jezika koje vam mogu biti od ogromne pomoći da naučite novi jezik i to onim tempom koji vam odgovara.

Ovo je lista od pet najboljih besplatnih aplikacija za učenje jezika.

 

DuoLingo

Ovo je, verovatno, najpoznatija besplatna aplikacija za učenje jezika i trenutno je koristi više od 100 miliona korisnika. DuoLingo, kao aplikacija za mobilne telefone, svoj uspeh duguje sjajnoj gejmifikaciji učenja jezika, ali i tome što su većinu kurseva koje nudi kreirali izvorni govornici datog jezika. Na ovaj način obezbeđuje se da tokom predavanja odmah učite tačan način na koji se danas reči izgovaraju.

Takođe, DuoLingo, za razliku od mnogih drugih aplikacija ove vrste, nije pravljen samo za osobe koje su izvorni govornici engleskog jezika. Naprotiv, za svaki od, bezmalo 100 kurseva jezika, postoji mogućnost da korisnik odabere neki drugi jezik, a ne engleski, kao maternji.

 

MemRise

Sa preko 200 dostupnih jezika, velika je šansa da vam MemRise može pomoći da naučite željeni jezik. Besplatna verzija aplikacije pruža vam pristup istom broju jezika kao i Pro verzija, ali se ograničenje ogleda u dostupnim funkcionalnostima.

Učenje je veoma zabavno uz MemRise budući da za učenje reči, umesto standardnih kartica koje ne daju kontekst, koristi meme. Na taj način ova aplikacija vam drži pažnju čak i kada je potrebno da raditi više ponavljanja neke lekcije i ujedno olakšava sam proces usvajanja gradiva.

 

HelloTalk

HelloTalk koristi nekonvencionalni način učenja. Umesto da birate unapred pripremljene lekcije, aplikacija vas povezuje sa izvornim govornicima sa kojima, potom, možete komunicirati putem tekstualnih i glasovnih poruka.

Sama aplikacija vam pruža mogućnost da pravite korekcije tekstualnih poruka u realnom vremenu, a tu je i alatka za prevođenje koja vam pomaže kada niste u stanju da se setite neke reči.

Prazgovora „u četiri oka“ sa drugim korisnicima, HelloTalk uključuje i funkciju koja vam omogućava da objavite javni post i istovremeno angažujete čitavu zajednicu izvornih govornika. To je odličan način da brzo dobijete odgovore na svoja pitanja ili objavite kako napredujete.

 

Babbel

Sa samo 15 dostupnih jezika, Babbel ima značajno manju ponudu u odnosu da druge aplikacije, međutim, Babbel koristi isprobane tehnike učenja jezika koje su efikasne i uključuje mogućnost preuzimanja lekcija za učenje kada ste offline. Iako u besplatnoj verziji Babbel ne čini dostupnim kompletan sadržaj ipak omogućava da pristupite i koristite 40 lekcija što je znatno više nego li što pružaju druge aplikacije koje imaju besplatnu i plaćenu verziju.

Prva predavanja Babbel počinje tako što učeniku izgrađuje rečnik kroz slike i repeticiju, a zatim te reči koristi u dijalogu i uobičajenim frazama. Što više napredujete aplikacija će vas učiti sve težim primerima, a sve sa ciljem kako bi ste što pre bili spremni za komunikaciju na stranom jeziku.

 

Busuu

Busuu nudi besplatnu i premium verziju, ali treba napomenuti daje relativno malo besplatnog sadržaja. Međutim, besplatni sadržaj koji nudi uključuje interaktivne vežbe i kvizove dizajnirane da budu zabavni i efikasni.

Ono što je značajno za plaćenu verziju jeste to što vam nudi mogućnost da polažene ispite i dobijete sertifikate za različite nivoe znanja.

Kontaktirajte nas za besplatnu procenu cena za Vaše prevode