Često postavljana pitanja

Na ovoj stranici možete pronaći odgovore na najčešća pitanja koja ste imali za nas. Sadržaj će biti redovno dopunjavan i ažuriran.

Šta je prevodilačka strana?

Prevodilačka strana se računa po broju karaktera u dokumentu i predstavlja osnovu određivanja cene prevoda. Jedna prevodilačka strana ima 1.800 karaktera uključujući i razmake ili negde između 250 i 280 reči.

Koja je cena prevoda?
Cene prevoda mogu varirati u odnosu na niz faktora poput – jezička kombinacija, kompleksnost prevoda, tematika, obim posla, rok realizacije. Cene u ovoj tabeli odnose se na većinu sadržaja sa uobičajenim rokom (3-5 radnih dana) za prevođenje.
Koji su rokovi za prevođenje?

Vreme za koje će biti završen prevod koji vam je potreban zavisi od toga koliko se stranica prevodi, ali i od složenosti posla. U proseku sudski prevodilac u toku jednog dana prevodi oko sedam prevodilačkih strana.

Naravno, u zavisnosti od toga koliko vam je brzo potreban prevod, na njemu može raditi više prevodilaca u isto vreme kako bi rok isporuke bio maksimalno skraćen.

Da li moram lično da donesem dokumenta na prevod?

Dokumenta možete doneti lično u agenciju Alfa prevod ili ih poslati poštom, kurirskom službom ili putem maila. Takođe, možemo organizovati i da dokumenta preuzme kurir od Vas.

Nakon što prevod bude završen, dokumenta Vam istom procedurom mogu biti vraćena.

 

Šta je overa sudskog tumača?

Overa sudskog tumača ili Apostil pečat predstavlja overu dokumenata koji se koriste u međunarodnom pravnom prometu. Ovaj pečat se stavlja na dokumenta koja izdaju državni organi i njime se potvrđuje verodostojnost pečata i potpisa državnog službenika koji se nalaze na dokumentu. Ova vrsta overe je potrebna uvek kada ste u komunikaciji sa zvaničnim institucijama države.

Neki od dokumenata za koje je neophodno da imate overu sudskog tumača su: izvod iz knjige rođenih, izvod iz knjige umrlih, uverenja o državljanstvu, venčani list, uverenja o neosuđivanosti i nekažnajvanju, diplome, svedočanstva, sertifikati…

Dugoročna saradnja sa kompanijama

Agencija Alfa prevod pruža posebne pogodnosti firmama i kompanijama kojima je potrebna dugoročna saradnja u okviru bilo koje od usluga koje nudimo i njima srodnih.

Kontaktirajte nas za besplatnu procenu cena za Vaše prevode

Radno vreme:

Ponedeljak: 8:00 - 16:00
Utorak: 8:00 - 16:00
Sreda: 8:00 - 16:00
Četvrtak: 8:00 - 16:00
Petak: 8:00 - 16:00

_____

Posedujemo ISO 9001:2015 sertifikaciju.

Društvene mreže:

Osnovne informacije:

Alfa prevod d.o.o.

Bulevar Zorana Đinđića 77 lokal 3-4
11070 Novi Beograd

MB: 21641618
PIB: 112283254

office@alfaprevod.rs
0604358188