WordPress koriste milioni veb sajtova širom sveta. Međutim, ova platforma nema integrisanu mogućnost za kreiranje višejezičnih sajtova zbog čega je potrebno koristiti dodatke ili pluginove koji to omogućavaju.

U ovom tekstu ćemo predstaviti nekoliko oprobanih višejezičnih pluginova koje možete iskoristiti na svom sajtu.

 

TranslatePress

TranslatePress je plugin za prevođenje svih aspekata vaše veb stranice. Pomoću njega možete lako da menjate jezike tokom prevoda, a svaka izmena će odmah biti vidljiva na sajtu. Još jedna prednost ovog plugina je što možete prevoditi sadržaj, temu, druge dodatke, pa čak i metapodatke bez promene samoginterfejsa.

TranslatePress je savršen za ručne prevode. Prevod možete sami unostiti ili dodeliti prilagođenu korisničku ulogu prevodioca bilo kome bez potrebe da toj osobi obezbedite i pristup administrativnom panelu.

Ovaj plugin takođe kreira URL-ove prilagođene SEO, a dolazi po ceni od evra za ličnu licencu.

 

WPML

 

WPML je jedan od najpopularnijih višejezičnih dodataka za WordPress i takođe omogućava prevođenje sadržaja, tema, dodataka i još mnogo toga.

Ovaj dodatak dolazi u dve varijante, jedna za višejezične blogove i druga za višejezični CMS. Ova druga opcija je potrebna za e-commerce, podršku bilderima stranica, prilagođena polja i neke druge funkcije.

WPML podržava sve vrste postova, taksonomije, prilagođena polja i nizove koje generišu vaše WordPress teme i dodaci. Takođe vam omogućava da povežete svoju veb lokaciju sa nezavisnim provajderima prevodilačkih usluga. Možete izabrati koji sadržaj treba prevesti i poslati ga direktno na svoju veb lokaciju.

Cena WPML dodatka za verziju višejezičnog bloga je 29 dolara, dok verzija za višejezični CMS košta 79 dolara.

 

Polilang

Polilang je još jedan moćan dodatak za jednostavno kreiranje višejezične ili dvojezične WordPress stranice. Dolazi sa jednostavnim interfejsom za lako dodavanje prevoda za vaše postove, stranice, prilagođene vrste postova, vidžete i još mnogo toga.

Polilang nema podršku za prevođenje WordPress teme i dodataka, a osnovna verzija ne uključuje podršku za e -trgovinu, pa ćete za to morati da kupite plaćeni dodatak.

Polylang takođe omogućava kreiranje SEO prilagođenih URL -ova za svaki jezik, a dobro funkcioniše i sa popularnim WordPress SEO pluginovima.

Osnovni verzija ovog dodatka je besplatna, a pro verzija košta 99 evra po veb sajtu.

 

Weglot

Weglot je baziran na cloud tehnologiji za prevođenje veb stranica. Radi sa WordPress, Shopifi, BigCommerce i drugim platformama.

Tokom podešavanja moraćete da unesete Weglot API da biste povezali svoju WordPress veb lokaciju sa njihovom platformom. Nakon toga ćete izabrati željeni jezik, jezik veb lokacije i jezike koje želite da dodate.

Takođe, moraćete da koristite Weglot sajt za prevođenje sadržaja, upravljanje prevodima i njihovo prebacivanje na vašu veb stranicu.

Ostale značajne funkcije ovog dodatka uključuju podršku za SEO prilagođene URL adrese, WooCommerce podršku, dugme za promenu jezika i još mnogo toga.

Weglot se plaća na mesečnom nivou u zavisnosti od broja jezika i prevedenih reči što može koštati više nego li konkurentski dodaci. Cena za jedan jezik i 10.000 reči iznosi 8,25 evra mesečno, a postoji i pro plan koji podržava neograničen broj jezika i 200.000 reči za 41 evro mesečno.

 

Google veb prevodilac

Plugin Google Web Translator vam omogućava da koristite Google Translate API za prevođenje sadržaja vašeg sajta. Dodatak koristi dugme Google prevodilac koje možete prikazati bilo gde na svojoj veb lokaciji, a na vama je da izaberete jezike koje želite da budu prikazani u menjaču jezika.

Nedostatak ovog dodatka je to što vam daje mašinski prevod teksta na vašoj veb strani što znači da sam prevod može biti neadekvatan ili previše bukvalan.

Kontaktirajte nas za besplatnu procenu cena za Vaše prevode